Pobjeda u gostima kod NK Rudara Trans Euro

Možda je nogometašima Rudara Trans Euro dosad bio problem nedostatak jasnog cilja za narednu sezonu. Od danas je i to rješeno – trenutno je naredni primarni cilj osiguravanje trećeligaškog statusa. Grobničan je danas stigao u Labin kod vidljivo koronavirusom izmučene momčadi, ali to ne može biti potpuni alibi za izgled labinskog trećeligaša.

Da je u prvih 45 minuta rezultat glasio 0:7 ili 0:8, ništa posebno ne bi mogli reći domaći nogometaši. Macan je jednom sjajno ‘skinuo’ zicer Prtenjače te jednom Brekala, a dva su pogotka poništena, opravdano ili ne, teško je i na snimci to reći. Uz to, dvaput su, jednom Načinović, drugi put Licul, očistili loptu s crte. Rudar Trans Euro imao je lijepu prigodu na otvaranju, ali je udarac Ivana Macana nakon centaršuta Hrvata okončao u rukama Curaća.

A uz sve to, rezultat je glasio 0:4. Ovaj će labinski poraz biti zaboravljen relativno brzo, ali je i on znak kako su potrebne dubinske promjene, sada više ne kozmetičke, već promjena načina promišljanja. Nastavak je započeo odličnom obranom Tonya Macana koji je letećom paradom u korner odbio udarac Vukelića glavom.

U 73. minuti Toni Rudan s lijeve strane centrira na peterac, a tamo Macan zabija svoj šesti gol u sezoni za 1:4. Deset minuta kasnije Pilčić lukavo prati jednu ‘svijeću’ u šesnaestercu, a onda sam i neometan puca u vratara Macana, danas najboljeg pojedinca domaće momčadi.

U 87. minuti Prtenjača je usamljen u šesnaestercu Labinjana, ali promašuje gotovo nemoguće te lopta odlazi preko gola. Zvuči čudno, ali nakon današnjih 90 minuta i 1:4, domaći moraju biti izrazito zadovoljni jer su mogli danas i srušiti pokoji rekord.