Damir Batarelo novi je predsjednik Nogometnog kluba Grobničan

Damir Batarelo novi je predsjednik Nogometnog kluba Grobničan!

Odlučeno je tako na Izvanrednoj izbornoj skupštini kluba, održanoj u Domu Čavle, skupštinari kluba su jednoglasnom odlukom izabrali Damira Batarela, koji je na mjestu predsjednika naslijedio Igora Čargonju, koji je minulih osam godina vodio klub.

Za nove dopredsjednike kluba izabrani su Danijel Jurić i Danor Čargonja, a pored predsjednika i dvaju dopredsjednika u upravi kluba još su i Luka Burazer, Dejan Dujmić, Igor Čargonja, Norbert Mavrinac, Ivica Filipović i  Igor Košanski.

Novi Nadzorni odbor činit će Arsen Salihagić, Željko Lambaša i Doris Miculinić.

– Moji klinci u Grobničanu su počeli igrati kada je Igor Čargonja prije osam godina preuzeo klub, evo ja sam sada dobio priliku, prije bih rekao prezeo obavezu nastaviti dalje voditi klub. Okvirni ciljevi bit će nam financijsko pozitivno poslovanje, reorganizacija omladinske škole, konkurentnost u juniorskoj ligi s kojima ćemo pokušati napasti ulazak u Prvu HNL, unaprjeđenje klupske infrastrukture, konstantna ambicija igranja u višem rangu. Pokušat ćemo izboriti ulazak  u jedinstvenu treću ligu, a kada se za to osiguraju uvjeti i u drugu ligu. No, za sve to financijska konstrukcija mora se napraviti ranije, za ovu sezonu osigurali smo budžet od 1,550 milijuna kuna. Čuli smo da nam govore da Grobničan ide u nebesa, ne, Grobničan raspolaže proračunom koji je ostvariv i koji je osiguran, između ostaloga rekao je novi predsjednik kluba, zahvalivši se pritom svima na svemu dobrome što je do sada učinjeno za nogometni ponos grobnišćine.

Naravno, s nekoliko prigodnih riječi oprostio se i dosadašnji predsjednik, naglasivši da su uspjeli stabilizirati klub, da su ga vodili odgovorno, da nisu preuzimali nepotreban rizik ne želeći ugroziti financijsku opstojnost kluba, dosadašnjoj upravi zahvalili su i Željko Lambaša i Dušan Gruevski, Grobničanu je sreću poželio i Ivan Perajić u ime NS-a PGŽ i HNS-a, a prigodnim darovima Igora Čargonju i Damira Batarela darivala je i Ivana Cvitan-Polić, načelnica Općine Čavle.

– Za početak rekla bih stihove one pjesme: Nije u šoldima sve! Grobničan je srce, duša, tradicija i dok sam ja u Općini Čavle moju će podršku imati. Igor je napravio velik posao, čestitam novom predsjedniku i želim mu da nastavi dalje na isti način. Konačno mogu potvrditi da će ići napokon krenuti i projekt izgradnje pomoćnog igrališta, zaključila je Ivana Cvitan Polić.

Treba još napomenuti i da je Grobničan u 2020. godini uprihodovao 578.416 kuna, a rashodi su iznosili 555.985 kuna što znači da se poslovalo u pozitivi, odnosno da je definitivno točno da je klub financijski stabiliziran.

Tijekom skupštine minutom šutnje odana je počast nekadašnjem predsjedniku Davoru Mavrincu.